MERSİN / TARSUS - Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu

Nis

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLAMA PROGRAMIMIZDAN; PROGRAMIMIZDA ÖĞRENCİLERİMİZ HAZIRLAMIŞ OLDUKLARI KORO ÇALIŞMASI,ŞİİRLER, YARIŞMALAR ,EĞLENCELİ ETKİNLİKLER YER ALMAKTADIR.OKULUMUZ ANASINIFI ÖĞRENCİLEİRMİZDE HAZIRLAMIŞ  OLDUĞU GÖSTERİYİ SUNDULAR.

Nis

OKULUMUZ ÖĞRENCİLEİRNDEN HAYIRLI KARATAŞ KUR'AN-I KERİMOKUMA YARIŞMASINDA 1. OLMUŞTUR.

OKULUMUZ ÖĞRENCİLERİNDEN MİSLİNA KURTAĞIZLI HAFIZLIK YARIŞMASINDA 2. OLMUŞTUR.ÖĞRENCİLERİMİZİ TEBRİK EDER,EMEĞİ GEÇEN ÖĞRETMENLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ.

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 108. YILDÖNÜMÜ

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı'nın kabul edilmesinin yıldönümü programı.    İstiklal Marşımızın kabulünün 102. yıl dönümünde Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Ulu Önder Atatürk'ün Tarsus'a Gelişinin 100. Yılı Kutlandı

1. DÖNEM SONU KARNELERİMİZİ ALDIK.ÖĞRENCİLERİMİZE İYİ TATİLLER DİLERİZ

OKULUMUZ  E-SAFETYBRONZ ETİKETİ ALDI

Ara

2021-2022 Eğitim Öğretim yılında okulumuzda yürütülen "Beş Parmak Bir Olmaz", "Kuşaklar Arası Köprü" ve Pandek eTwinning projeleri, Ulusal Destek Servisi tarafından Ulusal Kalite Etiketi almaya hak kazanmıştır.

eTwinning Projelerinde emeği geçen Fen Bilimleri Öğretmeni Sinem Yılmaz'a, Matematik Öğretmeni Canan Uslu'ya ve Türkçe Öğretmeni Özen Kaya'ya teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz. Projelerimizi her daim destekleyen başta İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz olmak üzere, okulumuz idarecileri ve öğretmenlerine, veli ve öğrencilerine teşekkür ederiz.

Ara

Okulda cep telefonu kullanımı hakkında öğrencilerimizin ve velilerimiz bilgilendirilmiştir. Ayrıca Okul web sayfasında bu yönetmelik paylaşılmış ve okul politikamızda da yer almıştır.  Öğretmenler kurulunda ilgili kararlar alınmıştır.Yönetmelik maddelerinde geçen Bilişim Araçları sözcüğünün ne anlama geldiği aşağıda açıklanmıştır.

"Bilişim araçları: Ses ve görüntü kaydı yapma özelliği olan cep telefonu ve kamera ile bilgi toplama, saklama, tasarlama, işleme, aktarma ve çoğaltmada kullanılan bilgisayar, internet , MP3 çalar, DVD, CD, çağrı cihazı ve benzeri araçları ifade etmektedir.

ÖDÜL VE DİSİPLİN YÖNETMELİĞİ CEP TELEFONU İLE İLGİLİ MADDELER:

Disiplin cezasını gerektiren davranışlar:

MADDE 12 – (1) Cezayı gerektiren davranışlar şunlardır:

a) Kınama cezasını gerektiren davranışlar;

18) Bilişim araçlarını, okul yönetimi ile öğretmenin bilgisi ve izni dışında konuşma yaparak, ses ve görüntü alarak, mesaj ve e-mail göndererek, bunları arkadaşlarıyla paylaşarak eğitim-öğretimi olumsuz yönde etkileyecek şekilde kullanmak,

b) Okuldan kısa süreli uzaklaştırma cezasını gerektiren davranışlar;

8) Bilişim araçları ile yönetici, öğretmen, eğitici personel, memur, diğer görevliler ve ziyaretçiler ile öğrencileri rahatsız edici davranışlarda bulunmak,

c) Okuldan tasdikname ile uzaklaştırma cezasını gerektiren davranışlar;

14) Bilişim araçları ile yönetici, öğretmen, eğitici personel, öğrenci, memur, diğer görevliler ve ziyaretçilere etik olmayan ses, söz ve görüntülerle zarar verici davranışlarda bulunmak,

ç) Örgün eğitim dışına çıkarma cezasını gerektiren davranışlar;

14) Bilişim araçları ile toplum değerlerine aykırı zararlı, bölücü, yıkıcı, ahlak dışı ve şiddet içerikli yasak yayınlar bulundurarak kişi ve kurumlarla ilgili ses, söz ve görüntüler alıp bunları çoğaltmak, sanal ortamlarda dinlemek, dinlettirmek, izlemek, izlettirmek, yaymak ve ticaretini yapmak,"

Ekm

ANNE -BABA OKULU SEMİNERİ UZMAN PSİKOLOG ÖZKAN ŞENOL TARAFINDAN OKULUMUZDA VELİLERİMİZİN KATILIMIYLA YAPILMIŞTIR

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ PROGRAMI